
مصرف آب معدنی
با گرم شدن هوا بازار خرید آب معدنی حسابی داغ می شود و سوپر مارکت ها , آبمیوه فروشی ها و چه بسا دکه های روزنامه فروشی بیش تر از هر چیز دیگری آب می فروشند اما چندین سالی است نگرانی دیگری نیز به نگرانی های هموطنان بیش تر شده و آن شرایط سلامت آب شرب است .
اگر چه متخصصین بر این باورند که آلودگی آب در معنای آلودگی میکروبی آن وجود ندارد , ولی اندک نیستند خانواده هایی که یا این که سراغ آب معدنی میروند و بالطبع در فصل گرما اندازه خریدشان بیشتر میشود یا این که از دستگاههای تصفیه آب به کار گیری می نمایند .
از صفحه فروشگاه دستگاه تصفیه آب صنعتی ما هم دیدن فرمایید.
آیا می دانید مصرف آب معدنی نیز میتواند سلامتتان را به خطر بیندازد ؟
به هیچ وجه تصفیه کننده های خانگی آب به چه دردی میخورد ؟
بعضی فروشنده ها به علت لبریز بودن یخچال فریزر , بطری های آب معدنی را در معرض مشاهده کرد مشتری و زیر نور و روشنایی آفتاب میچینند .
بر طبق بررسیهای متخصصین , مصرف آبهایی که در معرض حرارت و فروغ و روشنایی مستقیم یا این که غیرمستقیم آفتاب داغ مراقبت می شوند , سلامت اشخاص را تهدید می نماید , زیرا ترکیبات شیمیایی خطرناک بطری در روشنایی آفتاب تجزیه و وارد آب می گردد و همین مسئله احتمال پیدایش اشتباهات گوارشی و همینطور سرطان را ارتقا می دهد .
پزشک فرانک سماک , کارشناس تغذیه میگوید : مورخ انقضا نشان دهنده کیفیت آب وجود ندارد , بلکه طرز محافظت از بطریها اهمیت داراست .
ظروف آب معدنی تنها برای یکبار مصرف پباده سازی شدهاند و دمای قابل قبولی که به بطریها زخم نمیزند , دمای ارگانیک یخچال فریزر میان صفر تا چهار درجه است , ولی درصورتی که که بطری به دفعات یخ زده و ذوب شود , ترکیبات سرطانزای بطری پلاستیکی از بطری جدا شده و وارد آب میگردد . از طرفی میکروارگانیسمهایی که پس از نوشیدن آب به دیواره بطری میچسبند با شستن از در بین نمیروند . پس همین حال بطریهای یخ زده یخچال فریزر را به دور بریزید و به فکر سلامتتان باشید .
هر آبی , معدنی نمی باشد
خیلیها می پندارند هر مدل آبی که در بطری به فروش میرسد به عبارتی آب معدنی است در حالی که به گفته پزشک سماک , این یک اعتقاد و باور متداول اشتباه است و تمامی بطریهای آب موجود در مغازهها معدنی نیستند . در واقع بر طبق استانداردها آب معدنی می بایست از سفرههای زیرزمینی تامین شده و هیچ مدل آلودگی نداشته باشد و با دریافت مجوزهای بهداشتی , در بطری بعد از لبریز کردن آب در کارخانه پلمب شود . در عین حال در آبهای معدنی از روشهای شیمیایی برای تصفیه به کارگیری نمیشود در حالی که آبهای شربی که در بطری عرضه می شوند , مانند آب لولهکشی فرآیند تصفیه را می گذرانند و بر خلاف آبهای معدنی هم دربردارنده املاح نیستند . پس هنگام خرید علاوه بر استاندارد بودن به برچسب روی بطری نیز دقت فرمایید , زیرا مصرف آب معدنی به همگی اشخاص پیشنهاد نمی شود .
چه کسانی آب معدنی نخورند ؟
دکتر معالج سماک با بیان اینکه آبهای معدنی املاح و رنج متعددی دارا هستند , می افزاید : مصرف آبهای معدنی برای بیماران کلیوی و کسانی که کلیه های سنگساز دارا هستند خطرناک است و قادر است مسئله ایجاد سنگ را آماده نماید . همینطور بخش اعظم آب های معدنی سرشار از سدیم می باشند و به همین علت نیز مصرف مداوم آن ها به بیمارانی که فشار خون بالایی دارا هستند , پیشنهاد نمیشود .
تصفیهکنندههای خانگی ; خوب یا این که بد ؟!
در سال های اخیر اندازه فروش دستگاه های تصفیه آب ارتقا چشمگیری پیدا کرده و بسیاری از خانوادهها با خرید این دستگاه های خانگی که اشکال مختلفی نیز داراست , خیالشان را بابت سالم آب مصرفیشان راحت مینمایند .
به صورت کلی دستگاه های تصفیه کننده آب به دو تیم بیشتر تقسیم می شوند ; تیم اولیه که ارزان قیمت ترند و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارا هستند , فعالیت مهمی انجام نمی دهند و صرفا ذرات جزئی آب را میگیرند که ولی مصرفشان نیز مشکلی ایجاد نمی کند ولی تصفیه کننده هایی که با اسم دستگاه های تصفیه کننده دشوار آب به فروش میرسند علاوه بر تصفیه کامل آب، بعضی مواد معدنی را به آب آشامیدنی اضافه میکنند.
مساله اصلی اینجاست که این مدل دستگاه ها بر خلاف تبلیغات سازندگانشان املاح مورد نیاز بدن را تامین نمیکنند و برای همه افراد هم مناسب نیستند.
به عنوان مثال، این تصفیه کننده های آب برای کاهش سختی آب کلسیم اضافی آب را میگیرند و هر چند به همین دلیل موجب کاهش جرم در لوله های آب میشوند، ولی با این کار سدیم جایگزین کلسیم در آب میشود و بروز عوارضی برای مصرف کنندگان را به همراه دارند البته آبی که با این دستگاهها تصفیه میشود شور نیست ولی به دلیل سدیم زیاد ( مثل آب معدنیهای مشابه ) سلامت بیماران قلبی و فشار خونی را به خطر میاندازد و در افراد سالم هم میتواند زمینه پرفشاری خون را فراهم کند.
آب را باید بجوشانیم یا نجوشانیم ؟
گاهی اوقات در مسافرت های تابستانی با مشکل کمبود آب شرب رو به رو میشویم. البته خیلیها با جوشاندن آب چاه یا چشمه به صورت موقت هم که شده این مشکل را حل میکنند.
آیا این کار باعث تصفیه آب میشود ؟
به گفته دکتر سماک، هرچند بسیاری از کارشناسان جوشاندن آب لوله کشی را یکی از مهمترین روش های از بین بردن آلودگی میکروبی آب شرب میدانند، اما ترکیبات دیگری مثل نیترات که اتفاقا سرطان زا هم هست در نتیجه حرارت و جوشیدن از بین نمیرود.
به عبارتی مهم ترین مواد محلول در آب را املاح سدیم، کلسیم و منیزیم تشکیل میدهند و با جوشاندن آب فقط املاح تجزیه شده و از میزان سختی آب کم میشود و میکروب ها از بین میروند، اما آب جوشیده صد درصد سالم نیست و نمیتوان با جوشاندن صرف از سلامت آب مطمئن شد.
آخر نفهمیدم که آب معدنی بخوریم نخوریم یا آب تصویه بخوریم نخوریم یا آب شرب معمولی بخوریمیا نه تو هر وب سایتی که میرم مطالعه میکنم هر کدوم یه چیزی میگن یکی نیست جواب درست درمون بده
تجربه کاری ما میگه فقط در موارد ضروری استفاده شود .